Metody vrahů

Někomu snad přijdou fotografie v mých příspěvcích o JAR či naposledy Zimbabwe šokující. Nehodlám však přestat šokovat ani v letošním roce, protože jak se říká – jeden obraz vydá za tisíc slov.
Leckdo by snad ani neuvěřil, čeho jsou schopni lidé (lze-li tak pachatele těchto zločinů, bez výjimky černé kriminálníky, vůbec označit) kdyby to nebylo názorně vyobrazeno. Nejprve se podívejte na schéma, ukazující na jednom konkretním případě metody užité k mučení a zavraždění. schema_cz

Tento případ však nebyl ojedinělý.

Následky bití na těle farmáře ze Zimbabwe:

farmar

Měl štěstí, útok přežil. Tito lidé ne:

headtrauma

krcni

Ano, i toto byl lidský obličej:

oblicej

 

 

 

 

 

 

 

Představu o tom, jak moc jsou bílí nenáviděni, si možná uděláte z této fotografie:

dite

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Negramotnost a pověrčivost černochů je příčinou dalších tragedií. Mnozí černoši věří, že pohlavní styk s pannou vyléčí HIV/AIDS (Syndrom získaného selhání imunity) v jákemkoli stádiu. Mezi nejhorší případy patří hromadné znásilnění šesti denní holčičky. K tomuto africkému fenoménu se patrně v budoucnu ještě vrátím v samostatném článku.

Tato ani ne desetiletá dívka byla unesena, mučena a opakovaně znásilněna. Přežila, ale následky si ponese po celý život:

divka1

 

Podívejte se jí do očí. Tohle je jedna z obětí multikulturalismu. Výdobytek Mandelova „duhového národa“.

divka2

40 komentářů to “Metody vrahů”

  1. Zkurveni negri, posrane opice, at se kouknou antifasiste za co bojuji

  2. absolutně nechápu. a tohle já mám podporovat jako budoucí matka?! posílat peníze na nějaký malý vrahy který už ted přenášejí hiv a jen žerou a zase se množí aby zplodili další malý vrahy a další vyžírky tohohle světa?! A
    Už ted jim je malá ta jejich Afrika a tak táhnou jinam. Podívejte na Francii!! Bílý jsou minorita a ty krásný a historický města jako Bordeux a nebo Paříž nemůžete navštívit jinak než za bílého dne. Jinak se musíte bát, že vás okradou, znásilní nebo zabijou a zapálí auto….

  3. Znám to ,viděl jsem to a vždy mě to tak strašně NASERE.Co to nějak strčit na ty jejich Antifa sránky.

  4. ich: myslím že oba víme, že realita na AFA stránkách není věc vítaná 😉

  5. hm… ale je rozdiel, ked to spravi cernoch a cernoch… to akoze sa teraz budeme vsetci skatulkovat? tak dobre, antifaci (cize bieli) neuznavaju pravdive zobrazenie reality, takze ani ziaden iny beloch nie je realista. tak? aaa… ten rakusky uchyl, co tam prefikal celu rodinu, ten bol tiez beloch mam pocit… takze sme vsetci pedofili…no super! a za druhu svetovu vojnu mozem tiez ja, aj slota, aj vsetci… a vlastne inkviziciou sme dali upalit samych seba. teda aspon ja to tu tak chapem z toho, co pisete! peniaze sa posielaju detom chorym na AIDS, ktory ziju v tych „civilizovanejsich“ mestach a nie tym, co byvaju v kmenoch, takze sa nikto nemusi bat.
    riesenie? proste netrepat sa na take miesta, kde neviete ako sa zije. nepoznate a preto nechapete ludi, neviete ako sa mate pri nich spravat, ako prezit. Ved ani taky Mundugur by neprezil na Slovensku a dokonca ani nejaky Bratislavcan v Oravskej Polhore ak by sa mal starat o zver, tak neviem co riesite! vsade sa zije inak!

  6. marek: tak zaprvé, rozdíl je v míře, tedy ať už počtu spáchaných činů, v jejich brutalitě, i v úměře těchto dvou faktorů. Zadruhé, rozdíl je we vnímání. Většina bělochů, troufám si říct že žádný, nepovažuje za adekvátní lečit AIDS znásilněním malé Cikánky.
    Jak jsi přišel na to, že peníze se posílají dětem s AIDS pouze ve městech a ne těm „z kmenů“? Což je mimochodem jedno. Ti ve městech nejsou civilizovanější, je tam ohromná kriminalita. Proč myslíš že mají bohatí lidé domy obehnané vysokými zdmi, ostnatým drátem a vybavené sledovací technikou? Proč nikdo nejezdí v autě se staženým okénkem? To s „civilizovanějšími městy“ je jen tvoje konstrukce. To prostě není sociální, ale rasový problém.
    Považuješ za řešení tam nejezdit. Hm. Ale že se tam ti bílí narodili a žily mnoho generací, s tím by jsi udělal co? Mám pro tebe asi novinku, ale pobřežní oblasti dnešní JAR byly neobydlené, bílí osadníci tam byli první a vybudovali tam všechno! Černí se tam natáhli později.
    A nakonec, i když by jsme tam nejezdili, i kdyby se všichni běloši z Afriky odstěhovali, asi jsi přehlédl takovou drobnost: tihle vrazi se stahují do Evropy!!! S tím co? Nebudeme chodit do určitých čtvrtí? TO už tu je. Postupně nás vytlačí i z našich zemí. Musíme se tomu bránit, jak v Evropě, tak v JAR.

  7. ja si myslim, ze tym kmenom, kde napriklad ziju ludozruti, sa peniaze urcite neposielaju, pretoze to by najprv muselo prist ku komunikacii medzi kmenom a tym, kto tie peniaze dodava. vzhladom na to, ze kanibali nie su schopni mierumilovnej a kludnej konverzacie, tak asi nedostavaju tie peniaze, co sa zbieraju po celom svete. tych, co nejedia ludi, povazujem ja za „civilizovanejsich“ (JE TO V UVODZOVKACH, preto to treba brat s rezervou a nie doslovne)
    vysoka kriminalita je aj v Bratislave a nie kvoli cernochom! a to, co robili BIELI fasouni v koncentracnych taboroch za druhej svetovej vojny, to uz sa ani kriminalitou nazvat neda!
    ti belosi, ktori ziju v krajinach tretieho sveta, sa museli uz casom prisposobit. to mas vsade, jednoducho mensina sa musi asimilovat!
    Co ti vadi hovoriac o JAR? Ved ak su tam ti cernosi neprisposobivi, tak hadam je to vec belochov zijucich tam a ich politiky (ktora je vyvinutejsia ako vo vacsine africkych krajin), neviem ako to suvisi s tymito vecami.
    hahaaaa! vrazi? 😀 akoze kde? nejaky vrah sa stahuje do Europy? hm… tak takeho by mali trestat podla zakona tej krajiny, do ktorej pride. Ak spravil nieco zle a lezie tam, kde je to trestane, tak sa musi zodpovedat! Ale to je vec politiky! Ja osobne nepoznam ziadneho africkeho „vraha“ a to poznam dost cokoladovych obcanov.

  8. marek: Lidožrouti?? Kde žiješ? A jak si takového lidožrouta představuješ? 😀
    To co vidíš na fotkách nahoře, nedělají žádní „lidožrouti“. To jsou ti „civilizovanější“ černoši.
    V Bratislavě je zavražděno devadesát lidí každý den? Proběhne tam každých 26 sekund znásilnění? Ve městě kde žiju já je procentuelně vyšší kriminalita než v Blavě, ale oproti JAR je to učiněná selanka!
    Koncentrační tábory – zajímavý příměr, nic méně nicneříkající. Jinak jde prostě o to, že běloši JAR vytvořili, a to původně na území kde NIKDO nebyl. Černí tam přišli, tak říkajíc, k hotovému. Tak jaképak přizpůsobování menšiny?
    Co mi vadí na JAR? Četl jsi ten článek? Koukal jsi na ty fotky? Trochu blbá otázka, ne?
    Až se osobně setkáš s nějakým „čokoládovým“ vrahem, bude to poslední setkání v tvém životě. Co ten co na Slovensku zabil tu dívku? Byl to jihoafričan. Ale když někdo nechce vidět, tak nevidí, že?
    Prosímtě zjisti si nějaká fakta a potom někam piš. Takhle působíš poněkud směšným dojmem.

  9. taky Mundugurovia su typicki ludozruti napriklad. vychovavaju deti v strachu a agresii, aby ich naucili prezit (cize zaobstarat si potravu)
    v Afrike je ta kriminalita vacsia asi preto, lebo je tam vyssia populacia. v USA je urcite kazdych 5 sekund znasilnenie a vrazd ani nehovorim. prosim ta a odkial mas tie informacie ze je v JAR zavrazdenych 90 ludi denne? je to spolahlivy zdroj?
    „Koncentrační tábory – zajímavý příměr, nic méně nicneříkající.“ ???
    ti cernosi v JAR (ak ich je menej ako belochov) by sa mali prisposobit vacsine, ved to je spravodlive, nie?
    hm… ak mi vadi utlacanie budhistov v Cine tak tiez mam davat fotky na internet a bojovat za to aby dal niekto k tomu komentar?
    na Slovensku zabil juhoafrican nejake dievca? fuuuha! tu v meste, kde byvam vcera akurat jeden SLOVAK zabil znameho. dobodal ho a potm jeho mrtvolu vyhodil z okna. hm? presne tak… ked niekto nechce vidiet, tak nevidi
    prepac, ze nevysedavam pri pocitaci cele dni a nevyhladavam na internete informacie o vsetkych moznych vrazdach! ak na teba posobim smiesne, tak to je asi tym ,ze mam „trosku“ iny postoj na vec. to nie je o tom, ze by som bol tupy…

  10. marek: Ehm, a jak by jsi definoval „lidožrouta“?
    „v Afrike je ta kriminalita vacsia asi preto, lebo je tam vyssia populacia.“ – a není to tím, že černoši témeř nemají úctu k životu, jsou pověrčivý, impulzivní a agresivní? JAR má nejvyšší počet znásilnění na počet obyvatel na světě. Můžeš zkusit http://www.genocidewatch.com , http://www.stopboergenocide.com … tam je spousta dalších odkazů. A jako bonus tady máš statistiku a počtu zabitých střelnou zbraní, jen tk pro představu: http://www.nationmaster.com/graph/cri_mur_wit_fir-crime-murders-with-firearms Myslím, že v USA je v držení lidí asi víc zbraní, ale přesto.
    Ohledně toho přizpůsobení: asimilace je pohádka, integrace nemůže probíhat u tak odlišných etnik. Jediné řešení je segregace.
    Pokud ti vadí utlačování buddhistů v Číně, tak s tím něco dělej! Normální člověk dělá něco proti tomu, co mu vadí. Ale to už asi většina lidí zapomněla a radši sedí odevzdaně před televizí a říkají si: „já s tím stejně nic neudělám.“ Miliony říkají – já sám nic nezměním. Miliony. A ten kdo mlčí ke zlu je sám jeho součástí.

    Oběť: Barbora Mravčáková.
    Vrah: Neville Naidoo
    Odpověděl jsi si sám, když někdo nechce vidět, nevidí.

    Netvrdím že jsi tupý, ale pokud nejsi informovaný o základních faktech, působí tvoje příspěvky poněkud naivně, až směšně. Asi jako kdybych já „zasvěceně“ přispíval do diskuse o raketových motorech nebo jaderné fyzice.

  11. ako by som definoval ludozruta??? hm… tvor, ktory sa zivi ludskym masom 😉
    ok, priznavam! v tejto teme sa velmi nevyznam, ale bude to asi tym, ze nepovazujem fakty o situacii v JAR za zakladne. co uz…
    islo mi len o to, ze tato stranka posobi „trosku“ akoby privrzenci tohto vsetkeho boli „trosku“ privrzencami fasizmu. respektujem, ze chces nieco robit pre svoju rasu, ale co ocakavas od tohto vsetkeho? bol by som rad, keby si mi odpovedal co najpravdivejsie… dik!

  12. JAR není jediným, ani „hlavním“ tématem mého blogu. Zabývám se tím, protože tak nečiní nikdo jiný. Myslíš že je to příjemné? Spoustou lidí ty fotky a příběhy otřesou, i když je vidí nebo čtou jednou, já na ně musel koukat tolikrát… nemám potěšení z toho že o tom píšu… Opravdu, to co jsem zatím uveřejnil je zlomek, a i když jsem fotografií podobných těm v příspěvku viděl stovky, i když jsem četl příběhy znásilněných žen nebo pozůstalých po obětech, i když je toho tolik, dosud jsem to nepřestal vnímat jako hrůzu a bolest, neotupilo mě to. Pokud mě to otupí, bude mi to jedno a přestanu o tom psát. Ale nevěřím že se to stane.
    Tahle stránka má i v podtitulu národní socialismus, a já nejsem „trochu“ fašista, ale naprosto cele národní socialista.
    A co od toho očekávám? Popravdě, v optimističtějších chvílích snad doufám že ty články alespoň někomu otevřou oči, že uvidí že multikulturní společnost není ten obrázek Edenu, kde se všichni drží za ruce a jehně spí vedle lva. Nebo je to jen moje potřeba to, co vím a co jsem viděl „vyřvat“ do světa?
    Je to moje snaha nebýt součástí zla, protože ten, kdo proti zlu nebojuje se stává jeho součástí. Je to moje snaha nebýt dalším hluchým a slepým. Je to moje obrana proti nočním můrám.

  13. tak drzim palce 😉
    len by som bol nerad keby nejaki 88maniaci pochopili tvoju snahu po svojom a „neznizili“ sa na to, aby vrazdili cernochov ako oni vrazdia farmarov. to hadam nechces, ci ano?

  14. marek: Ne, to není můj záměr. NIKDO by neměl páchat taková zvěrstva.

  15. som rad 🙂 dufam, ze to „nacisticka pravice“ tiez tak pochopi.
    tak teda nech sa ti dari ;-D

  16. myslim , ze autor tohoto clanku je ocividne rasistou… ty jsi si dal praci , abys vyhledal krasne fotky …chvalim …. ale nejak mi tu chybi vecne informace . najit par chutnych obrazku a k tomu pridat text je pekne . Treba jsi chytry chytry , clovek ale nevytrhavej informace z kontextu … predpokladam , ze znas historii …. kolonizace , prodej otroku , apartheid ….je toho dost , ne? pravo na pomstu nema nikdo , ale pochybuji , ze cerni terorizuji belochy , ale belosi cerne ne …. pises cilene , ale jen hlupak se po precteni tvych clanku stane rasistou …

  17. Ondrej: A co je to rasismus? Vědomí odlišnosti? Pak jsem rasista. Co přesně jsem vytrhal z kontextu? A můžeš mi ukázat v JAR nějaké příklady bělošského teroru proti černým? Mě se je najít nepodařilo.

  18. aussiger: myslim, ze tieto fotky su na verejnosti kvoli tomu, pretoze europania (teda belosi) ziju v dobe, kde neni tazke nielen zohnat nejake fotky podobneho typu, ale dokonca sa da s nimi aj hocico urobit..cez photoshop napriklad. ako maju ti „zaostali“ (ako ich pronarodniari volaju) cernosi nafotit utoky belochov a dat ich na nejaku stranku ked nemaju fotak a pocitac detto?

  19. marek: Myslíš, že by se z JAR nedostali fotky zavražděných černochů? A jak myslíš že se za apartheidu dostávali do světa ty „dokumenty o útlaku černochů“? Myslím že ty sám černé podvědomně považuješ za zaostalé. Na netu je samozřejmě spousta fotek trpících černochů, ale nenalezl jsem nic, co by se dalo srovnat s tím co se děje v JAR proti bílým.

  20. no tak vidis, ze aj proti cernochom boli ataky

  21. marek: nevím, jestli má smysl to komentovat. Skoro každá skupina byla někdy v horším postavení, ačkoliv myslím že bílí jihoafričané by radši měli apartheid naruby než to co dnes…
    Zeptám se tě takhle: pokud se bude pedofilní vrah hájit u soudu tím, že se mu v dětství posmívali spolužáci, budeš to brát jako obhajobu?

  22. noo… myslim si, ze trestany by mal byt, kedze urobil nieco, co nebolo v sulade so zakonmi v danej krajine. ale ked uz, tak by som mu rovno aj naordinoval liecbu u psychologa. Iba tak sa zamedzi dalsim pedofilnym sklonom. Ale nemyslim si, ze pedofilia vznika tak, ze sa niekomu ini posmievaju. Vacsinou to byva zo striedavej prudkej lasky a naslednej apatii zo strany rodicov. Kazdopadne, o tomto by mal rozhodnut psycholog…

  23. aussiger: popiras tedy apartheid , popiras historii? podivej se na to takhle …pet procent utlacuje 95 procent …. a ty ted vytahujes to , ze 95 procent utlacuje 5 procent … cili jeden clovek z tisice bude zlej a ty to nevidis , ale kdyz bude zlech 100 lidi z 100000 bude to ocividnejsi , ne?
    dalsi vec …. si narodni socialista , ze? proc tedy pouzivas pseudonym s cizim jazyce , kdyz je pro tebe narod tak dulezity …?
    rekni mi , proc narodni socialismus , predstavovan delnickou stranou , uzce spolupracuje s neonacisty , kteri uznavaji 88 , to ti prijde fajn? Je pro tebe adolf hitler za sve cinny hrdinou? pokud ano , nejsi vlastenec , nejsi nacionalista… potom jsi pouze ubohy nacek

  24. dale by me zajimalo , proc freedom for palestina , jsou ti muslimove sympatictejsi nez zide??? … nikdo nema pravo tenhle spor rozsoudit , protoze historicky maji na uzemi , o ktere se hasteri oba narody , pravo oba…snad jen zit v souladu a v miru , jinne spravedlive reseni se nenabizi

  25. Ondrej: Pro příště bych byl rád, kdyby jsi si četl i další komentáře pokud chceš diskutovat, o apartheidu jsem tu psal, a to rozhodně ne ve smyslu jeho popírání.
    Jinak tu nemluvím o procentech, mluvím tu o určitém právu či nároku, což se vztahuje i na tvůj dotaz ohledně muslimů, respektive Palestinců (jsou mezi nimi i ateisté a křesťané). Já nevidím jiný, ze strany Židů, důkaz než je Bible Svatá a tu popravdě nepovažuji za relevantní zdroj, nebo dokonce závazný dokument na jehož základě má proběhnout restituce po dvou tisících letech.
    Ano, jsem národní socialista, a věř nebo ne, vůbec mi to nebrání být Aussigerem 😉 Tento „pseudonym“ je pro mě důležitou záležitostí z určitých důvodů, které jsou čistě osobní. Ale nevidím nic špatného na tom, mít německé jméno nebo „pseudonym“. Jinak na téma národního socialismu uveřejním ještě mnoho článků, takže to bude i moje odpověď na tvé „proč národní socialismus“. Zjisti si, co znamenají články, obrázky a komenty na tomhle blogu, a na otázku ohledně Adolfa Hitlera si pak snad odpovíš sám.
    Jinak ono „vlastenectví“ v dnešním slova smyslu neuznávám… je to jen snaha o udržení tohoto státu, a ten popravdě řečeno totálně nesnáším. Nacionalista? Ano, vzhledem k tomu že chci pro český národ to nejlepší. Ubohý nácek? Záleží na tom, co za tím vidíš.

  26. ja som uz totalne zblbnuty z toho, co tu citam…
    neznasas ČR, ale chces pre cesky narod to najlepsie? kolko percent republiky tvoria Cesi? ..idem si to zistit…

  27. fuuuha… 90 percent Cesi, 4 percenta Moravaci, 2 percenta Slovaci, pol percenta Poliaci a 3 percenta aj nieco ine narodnosti. to mate celkom v pohode!
    co neznasas na tvojom state? ved nemate nejak extremne vela cudzincov…

  28. vadil by ti africky pseudonym???

  29. marek: Nesnáším tuhle formu vlády, tuhle formu státu. Netvrdím že jsem proti českému národnímu státu. Mimochodem ta procenta máš odkud? Nevím jak na SLovensku a le tady je běžné že Cikáni mají v občance uvedenou českou národnost. Nesnáším kapitalismus, multikulturalismus, politickou oligarchii, mafiánské partajničení… a tohle všechno je ztělesněno TÍMHLE státem.
    Ondrej: CHápu co sleduješ, ale nemám důvod mít „africký“ pseudonym. Jak jsem psal, Aussiger má pro mě osobní význam a osobní odůvodnění.

  30. tie percenta mam z Wikipedie 🙂
    u vas maju Cigani obciansky preukaz? 😀 tak to mate ale vyspelych Ciganov 😀 hm…
    ak sa da nejak strucne..popis aka je tvoja predstava o idealnom ceskom state…

  31. marek: hm, no každopádně to bude z nějakého sčítání lidu…
    Ideální stát? Že by národně socialistický, hm? 😀 Jak moc to chceš rozvést? Já jen jestli si mám vzít v práci volno, nebo stačí když v neděli nepůjdu k rodičům na oběd 😀

  32. 😀 staci zopar vetami… neviem si to predstavit ako by narodne-socialisticky stat fungoval v..EU a celkovo uz teraz ked sme podchyteny barsjakym dilinom…

  33. hele , ted jsem si prohlizel obrazek s malou holcickou…pokud ma zlomenou kycel , bude se ji bez dlahy nebo berli asi dost blbe stat , pokud vim ….

  34. Tohle je svinstvo. Ale mnohem větší svinstvo je bez znalosti skutečné situace zneužívat tyto fotografie k náckovské propagandě. Ty si nemáš s AFA co vyčítat. Lidi jako ty zneužívají negramotné černochy a araby a zpracovávají je k tomu, aby se těchto zvěrstev dopouštěli. A neopovažuj se mi odporovat. Já jsem válku a etnické čistky zažil na vlastní kůži. A povím ti, koho bych chtěl mít před hlavní samopalu. Mnohem víc než nástroje teroru, teror sám. Lidi jako seš ty a třeba Idi Amin. Nebo Adolf Hitler. Jeden za osmnáct, druhej bez dvou za dvacet. Na barvě kůže nezáleží. Záleží jen na lidskosti. Tu ty postrádáš. Hlupáku.

  35. A mimochodem – svůj citát Burke řekl, když obhajoval liberální konzervatismus, kterého byl duchovním otcem. Kritizoval přesně tu samou demagogii, kterou ty šíříš na svém webu. On byl odpůrcem všech revolucionářů, ať už zprava anebo zleva. To chce trochu studovat a neplácat dokolečka ty hovadiny, co ti někdo nakukal.

  36. Hmmm… to je krásne, ako všetci pri poukázaní na zločiny nebielych okamžite upozorňujete na potrebu objektívnosti a nevytvárania unáhlených záverov, čím sa snažíte neutralizovať situáciu. Ale autor článku aj mnoho ľudí čo si ho prečítali sú pobúrení úplne oprávnene. Predstavte si, milí humanisti, že by na tých fotografiách bolo negroidné dieťa, ktoré skupina 10 klansmanov (hoci tí by sa na to, na rozdiel od negroidov, neznížili) zo srandy brutálne dobila a znásilnila, ako by ste reagovali? Tiež zúfalým hľadaním argumentov na obhajobu páchateľov? Určite nie, vtedy by ste kričali, aké je to odporné a čo za zvery to mohli urobiť.

  37. ale zlato… tyhle sračky dělali i příslušníci RLI (určitě víš, kdo to je) černochům… tak nežvaň blbiny. násilí plodí jen další násilí. a nevkládej mi do pusy něco, co jsem neřekl, banderovče.

  38. Jenda – netvrdím, že bieli sú nevinní, hovoril som o inom. Pri spáchaní zločinu nebielym na bielom sa hnedˇ nájde kopec jeho humanistických obhajcov, v opačnom prípade sa snažia hnedˇ všetko škandalizovať. Tak to v dnešnom svete chodí a podľa mňa to nie sú blbiny. Okrem toho, myslím, že „žvanit“ som asi nič nemohol, nakoľko táto debata prebieha písomnou formou.
    A nemyslím, že je dobré, aby si ma oslovoval „zlato“, možno sa ti to páči, ale moja priateľka by mohla žiarliť 😛

  39. že já se vůbec nechal zatáhnout do týhle debaty. ??? howg

  40. ak by boli ti „klansmani“ mimo civilizacie tak by som tiez pozeral na to z dvoch stranok… nemozeme odsudzovat niekoho ak nevieme o co presne ide. a necivilizovani cernosi urcite nerobia to, co robia (podla aussigera), kvoli moci a peniazom tak asi aj v tom je trochu rozdiel…
    Jenda, nech ta neodradi, ze niekto s tebou nesuhlasi! kazdy moze mat na urcitu vec iny nazor, ale nenechaj sa znechutit tym, ze sa nedokazu niektori ludia pozerat na urcitu vec z viacerych stran

Napsat komentář